Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 22 iunie 2011

Drepturile mamelor in 2011

Orice mama responsabila isi doreste pentru copilul ei tot ceea ce este mai bun in toate domeniile.Asa cum in timpul sarcinii mergem la medic de cate ori ni se recomanda,apoi alegem locul in care copilul nostru sa ia cel mai bun start in viata si dupa nastere tot de binele lui ne preocupam.Din pacate acest ''bine''nu se poate realiza fara sursa de venit.
      Sursa de venit va reamintesc, ne-a fost nedrept amputata de actuala conducere a tarii.Asa cum toata lumea stie in 2010 ,guvernantii au considerat ca bebelusii nu au nevoi prea mari,facand o nedreptate strigatoare la cer tuturor.In primul rand copiilor pentru ca veniturile familiilor au fost diminuate si apoi mamelor care au muncit si au cotizat la stat ani de-a randul, perioada in care nu le-a intrebat nimeni daca au nevoie de banii respectivi!Doar li s-au luat si gata!Nici ele,mamele,nu au intrebat ce s-a facut cu banii ce li s-au oprit,considerand ca la un moment dat vor beneficia la randul lor de ajutorul cu pricina.Si uite asa,ne-am trezit noi cu indemnizatii mai mici.Bine,bine-ne-am spus atunci,dar pentru cat timp?S-au vehiculat diverse perioade insa nimic clar,cel putin pentru mine.A trecut timpul si banii nu i-am vazut inapoi.E adevarat ca anul acesta suma primita n-a mai coincis cu cea primita in ultima parte a anului trecut insa nici vorba de revenire!

     Tot cautand pe internet noutati in domeniu am descoperit un articol interesant pe site-ul Asociatiei Mame pentru Mame. Uite asa aflam ca '' Azi, 15 Iunie 2011, Curtea Constitutionala a dezbatut legea de aprobare a OUG 111/2010 la solicitarea USL, pentru a decide daca aceasta lege contine aspecte neconstitutionale sau nu. Cu toate ca solicitarea Opozitiei a fost una fundamentata si legitima, semnaland toate aspectele neconstitutionale si imorale ale acestei legi, Curtea Constitutionala a deliberat in favoarea legii de aprobare considerand ca actul normativ este constitutional.'' Iata cum un grup de persoane,fara a sta prea mult pe ganduri ne-au spus sa ne luam adio de la banii nostri! Iata cum acest grup de persoane care si-au lasat constiinta deoparte si cum bine remarcau cei de la asociatia mai sus mentionata au dat dovada de opacitate si de servilism la adresa guvernului ,ne-au condamnat copiii la o viata mai saraca! Cine sunteti dumneavoastra domnilor magistrati sa decideti ce pot cumpara eu pentru copilul meu? Ar trebui sa va ganditi ca pot fi foarte bine in locul copiilor afrectati de aceste masuri,copiii dumneavoastra sau nepotii dumneavoastra!Stiti ce e in sufletul unei mame ce nu-si poate trata copilul corespunzator din punct de vedere medical ? Stiti ce simte o mama atunci cand copilului ii trebuie ceva si ea nu-i poate oferi?NU!Nu stiti pentru ca faceti parte din acea categorie de oameni privilegiati din tara asta ce nu au fost foarte afectati de reducerea veniturilor .Ar trebui sa reflectati la asta.


Va spune din suflet o MAMA.

    P.S. Laudabila initiativa Asociatiei Mame pentru Mame care va continua sa lupte pentru drepturile parintilor responsabili din Romania si va initia actiuni in instanta pentru recuperarea acestor drepturi, in baza protocolului incheiat cu Casa de Avocatura Piperea.Sa fim alaturi de grupul de mame din organizatia amintita si sa le sprijinim in demersurile lor in speranta ca nedreptatea ce ni s-a facut va fi corectata!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu