Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 25 iunie 2011

Sangerarile vaginale in primul trimestru de sarcina

    Foarte multe femei au acuzat sangerari vaginale in primele 12 saptamani de sarcina.Aceste sangerari pot avea o multime de cauze.Cele mai importante sunt:

  -Implantarea ovulului in endometrul uterin.Implantarea are loc la 10-14 zile de la conceptie si poate da sangerari usoare pe care unele femei le confunda cu menstruatia.Acestea sunt insa de durata mai redusa si au o culoare mai deschisa decat menstruatia normala.
   -Avortul.Sangerarea vaginala este primul semn de avort.Nu este insa obligatoriu ca avortul sa aibe loc si majoritatea femeilor ce sufera de sangerari vaginale in primele 12 saptamani duc sarcina la capat si aduc pe lume copii sanatosi.
  - Sarcina ectopica.Uneori embrionul se implanteaza in exteriorul uterului -de obicei in tubul falopian(trompele uterine).Acest proces poarta numele de sarcina ectopica. Un embrion care a fost implantat in afara uterului nu poate supravietui, iar fara tratament este posibil sa ai sangerari care iti pot pune viata in pericol. Pe langa sangerari, o sarcina ectopica iti poate provoca dureri abdominale sau pelvice.
  -Sarcina molara.Rareori, in interiorul uterului se formeaza o placenta (in locul bebelusului) dupa fertilizare. Sangerarea vaginala este cel mai intalnit simptom al unei astfel de sarcini.
  -Infectie. Anumite infectii la nivelul cervixului pot cauza sangerari.

     Orice sangerare de mica sau mare intensitate trebuie raportata medicului.Daca sangerarea este usoara si dispare in mai putin de o zi ea va fi comunicata medicului la urmatoarea vizita.Daca insa,sangerarea va fi moderata sau abundenta si dureaza mai mult de o zi gravida trebuie sa contacteze medicul imediat.Aceste sangerari pot fi insotite de durere abdominale, crampe, febra sau frisoane.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu