Totalul afișărilor de pagină

luni, 27 iunie 2011

Fusta versus pantaloni- Stiati ca..?

  ...in urma cu sute de ani femeile purtau doar pantaloni iar reprezentantele sexului frumos au adoptat pantalonii prin secolul XIX?
   Bineinteles ca aceast fapt a scandalizat la inceput societatea vremii insa spiritul practic si nevoia de confort in exceutarea anumitor munci au avut castig de cauza.
   Pana in secolul 19, pantalonii au fost exclusiv ai barbatilor, nefiind demn ca o femeie sa ii poarte. De altfel,pana in secolul 19, singura figura feminina notabila care si-a permis sa poarte pantaloni a fost Ioana d’Arc, iar aceasta a sfarsit arsa pe rug, ca eretica.
 ...primul designer care a creat pantaloni pentru femei a fost  Paul Poiret,carea a creat asa numitii pantaloni de harem?
 ...prima femeie carea a indraznit sa lanseze pantalonii ca moda a fost Coco Channel in secolul XX?
 ...Marlene Dietrich si Katherine Hepburn in anii 40 au sfidat tendintele perioadei  si s-au remarcat
purtand pantaloni?
 ...In unele religii precum evreii ortodocsi, catolicii traditionalisti, menonitii sau penticostalii, femeile nu au voie sa poarte fuste. Ba mai mult, in tari precum Sudan,purtarea pantalonilor se pedepseste cu lovituri de bici?.

   Chiar si in zilele noastre pantalonii inca mai reprezinta obiectul vestimentar ce ajuta la diferentierea intre sexe. Inca de mici, copiii afla ca fetitele poarta fustite si baietii pantaloni. Insa acum purtarea pantalonilor nu mai socheaza pe nimeni si sunt femei care prefera pantalonii in detrimentul fustei poate in primul rand din cauza meseriei lor insa sa nu uitam ca pe masura ce societatea  a evoluat,regulile s-au mai schimbat.Femeile in ziua de azi prefera comoditatea pantalonilor elegantei fustelor.
   Ce nu trebuie sa uitam niciuna dintre noi este ca fustele au fost create pentru noi ,Femeile!Nu trebuie sa uitam ca fusta pune in evidenta o multime din calitatile unei femei: silueta ,piciorul frumos,etc.Asa ca oricat de frumoase am fi in pantaloni si oricat de bine ne-am simti in ei, nu trebuie sa abandonam definitiv simbolul feminitatii:Fusta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu